Nieuws

CD VOORSTELLING ONZE RIJKDOM (13 oktober 2011)

Mensen in armoede en hun verenigingen laten hun stem klinken. En wanneer kan dat beter dan tijdens de week van verzet tegen extreme armoede?

De vereniging Recht-Op Dam verhuisde deze zomer naar de lokalen van cultuurcentrum Deurne, Rix. We nodigen u op uit op de feestelijke opening met een rondleiding in de nieuwe lokalen en een voorstelling van de werking.

Bovendien bieden we u het unieke liedjesprogramma ‘Onze Rijkdom’ aan. Twaalf mensen die in armoede leven, zingen onder begeleiding van zanger/acteur Hans Van Cauwenberghe over hun leven, over de dagelijkse strijd, over eenzaamheid en geluk. De productie speelde reeds op verschillende podia en er werd ook een cd opgenomen die vandaag officieel wordt voorgesteld.

Tot slot gaan de burgemeester en medewerkers van het Antwerps Platform Generatiearmen in op de uitdagingen die er op vlak van armoedebestrijding nog steeds liggen in deze stad.

Locatie:
cc Deurne Rix
de Grijspeerstraat 86, 2100 Deurne

Gelieve uw komst te bevestigen via: ccdeurne@stad.antwerpen.be

Er is ’s avonds ook een publieke voorstelling van ‘Onze Rijkdom’ om 20 uur. Tickets voor deze voorstelling kosten 5 EURO (2 EURO indien OMNIO) en kan je bestellen bij cc Deurne, www.ccdeurne.be, t: 03 360 85 50

 

KARLIJN SILEGHEM EN HANS VAN CAUWENBERGHE (22 maart 2011)

"DRINK RODE WIJN" - Een co-productie met CC Wilrijk. Karlijn Sileghem en Hans Van Cauwenberghe slaan de handen in elkaar en maken een aangrijpende voorstelling rond afscheid. Het stuk is gabaseerd op interviews afgenomen door de bekroonde journalist van de Standaard Laurens De Keyzer.

BIOGRAFIE
Twee jaar lang zocht De Keyzer in Vlaanderen boeiende mensen op die hem wilden vertellen wat afscheid nemen voor hen betekent. Zijn tocht resulteerde in pakkende gesprekken met uiteenlopende figuren, van bekend Vlaanderen zoals Miet Smet en Rik Torfs, tot onbekenden met een straf verhaal. De reacties waren overweldigend, honderden lezersbrieven overspoelden de redactie. Niet enkel de vertellers, maar ook de lezers gingen massaal voor de bijl. De verhalen werden gebundeld bij Lannoo, zoals nog andere reeksen van De Keyzer.

Een persoonlijke selectie door beide acteurs brengt ons tot een warm, aangrijpend en gevarieerd stuk. Deze voorstelling vertelt ons vooral dat het leven vaak geen kermisritje is, maar met de nodige humor kom je toch al een stuk verder.

Het is niet wat het is, het is wat je ermee doet...

De interviews staan vol mooie quotes, uitspraken die bij blijven. Zoals deze van de weduwe van Joe Harris 'Enkele maanden geleden bezocht ze een platenbeurs in Mechelen. "De singeltjes gingen er weg voor vijf euro, maar die van Jos voor tien. Ik vroeg hoe dat kwam. 'Wist u dat niet, madame, die is overleden hé', zei de verkoper."

Dat er muziek bij komt, ligt voor de hand. De hit van Joe Harris, 'Drink rode wijn' heeft nooit zoveel betekenis gehad als hier.

 

'De onderstroom' live op ATV. (10 oktober 2010)

zie onder media

 

Première Hans - Strijkconcert - Zaterdag 9 oktober om 15.00u in CC Deurne (4 oktober 2010)

Zou het niet geweldig zijn? Dat terwijl je rustig geniet van een concert, de strijk voor jou gedaan wordt!? Het kan…

Cultuurcentrum Deurne en HANS stellen het allereerste echte strijkconcert voor. Niet met strijkstokken en violen, maar met strijkplanken en stoomstrijkijzers!

Je komt kijken en luisteren naar een optreden van HANS en onze professionele strijk(st)ers van dienst zorgen er – op het podium – voor dat je na afloop van het concert met een wasmand gestreken wasgoed naar huis kan!

Je luistert en kijkt, HANS strijkt!

Met zijn groep HANS duikt hij in de onderstroom van de maatschappij en biedt het ultieme middel om je geestelijke gezondheid en welzijn op peil te houden. HANS brengt kleine verhalen over mensen in de stad, in de straat, op het werk, thuis en aan de rand van - het o zo heerlijke woord – ‘onze maatschappij’. HANS staat voor opbeurende liedjes in een sterke cabareteske theaterverpakking. 

 

Oelewapper (4 oktober 2010)

Zondag 10 oktober start de ' West-vlaamsetournee' met de theaterproduktie Oelewapper Al de data kan je terug vinden in 'concertdata'. Zowel familievoorstellingen als schoolvoorstellingen.

Meer Oelewappernieuws op die site van Tg Schemering: http://tgschemering.blogspot.com/

 

Première op 18 september in CC Merksem (14 september 2009)

Tijdens de vakantie hebben we intens gewerkt aan een nieuwe CD. We willen de nieuwe liedjes voorstellen die op de CD zullen verschijnen.

 

Theaterproductie - Oelewapper (1 december 2008)

Een jongeman denkt met weemoed terug aan de tijd toen hij nog een kind was, hoe hij zijn tijd doorbracht met zijn opa.
Zij werkten uren op het land, spittend en wiedend, ver weg van de 'boze wereld' Als opa op zijn sterfbed een balans opmaakt van zijn leven, verteld hij zijn kleinzoon:'Je kunt mensen niet dwingen van je te blijven houden.Dat is goed maar soms ook spijtig'

Verteller(kleinzoon): Hans
Piano,mondharmonica en zang: Alano
Contrabas, accordeon en zang: Peter

Speellijst Oelewapper

woe 3 dec Merksem famvstn(14.00u)
locatie: Dienstencentrum De Zeelbaan Elf Novemberstraat 33 2170 Merksem

don 4 dec Hoboken schoolvstn (9.30u + 13.15u)
locatie: Dienstencentrum Klein Heide Alfred Nobellaan 7 2660 Hoboken

za 6 dec Linkeroever famvstn(15.00u)
locatie: Seniorencentrum Top Hat Dwarslaan 9 Antwerpen

woe 10 dec Rataplan,famvstn(15.00u) don 11 dec idem schoolvstn (10.00u + 14.00u)
locatie: Rvt De Zavel Duinstraat 11-13 2060 Antwerpen

zon 14 dec Berchem famvst (14.00u) maan 15 dec Berchem schoolvst (10.30u)
locatie: Rvt Sint-Maria Vredestraat 93 2600 Berchem

woe 17 dec Deurne schoolvst (10.30u) + famvst (15.00u)
locatie: Dienstencentrum Kronenburg V Duyststraat 192 2100 Deurne

 

Huiskamerconcert ... wat en hoe...? (1 dec 2008)

We krijgen dikwijls de vraag: 'Wat moeten we doen en wie moeten we contacteren om een huiskamerconcert te organiseren..?' Een antwoord op al die vragen vind je op www.dehuiskamers.be of je kan bellen naar 03/6634303 of mailen naar compagnie@kaiet.be Wat we kunnen vertellen is dat al de voorbij gevlogen huismussen héél blij en content waren. Reacties kan je vinden onder de rubriek 'Gekwetter'  

 

23, 24 en 25 oktober in het BAFF theater (6 oktober 2008)

Op donderdag 23, vrijdag 24 en zaterdag 25 oktober om 20u speelt HANS in het BAFF theater.
(Het oude Raamtheater op het zuid in de Vrièrestraat 36 te Antwerpen)
BAFF staat voor verwantschap verdieping en verwondering.
HANS staat voor warmte inhoud en zottigheid.

Drie mannen leggen hun ziel voor u op tafel. Eerlijke liedjes in de taal van ons moeder, zonder poespas, recht uit het hart en de buik, ongekunsteld. Na twee jaar en meer dan honderd concerten in huiskamers, theaters en festivals is hun lifereputatie gevestigd. Een unieke avond waar zelfs de koelste kikker het voelt kriebelen, vol levensvreugde terug naar huis, voedsel voor geest en lichaam. Kom dat zien want het is niet uit te leggen met woorden.

Alano Gruarin : piano, slagwerk, melodica, mondharmonica, klokkenspel zang en dans.
Peter Verhaegen : contrabas, tamboerijn, koebel, tin-wistle, zang en dans.
Hans Van Cauwenberghe : gitaar, klokkenspel, cymbalen, zang en dans.

Reacties vanop de site www.hansvc.com
Onverwacht energiek, met een flinke dosis humor, maar ook een verzuchting vanuit de ziel. Fijn, mooi, ontroerend, grappig,nostalgisch, muziek waardoor al je geluksgevoel naar boven komt bubbelen.

Die grote doorbraak in Amerika kan echt niet lang meer uitblijven! Liefde en genieten, heb nog ne glimlach op m'n gezicht. 

 

Hans voor de 2de maal uitgenodigd op de 'Werelddag voor de bestrijding van de armoede' (1 oktober 2008)


Werelddag voor de bestrijding van de armoede
vrijdag 17 oktober - tussen 14.00-18.00u
Organisatie: Brussels Platform Armoede
Plaats: op het Sint-Katelijneplein 

 

Hans en de Oelewapper (18 mei 2008)


Oelewapper een muziektheaterproject van Tg SCHEMERING met HANS dat senioren en kinderen dichter bij elkaar brengt bestaande uit een voorstelling met veel muziek en een theaterworkshop te zien en mee te maken op locatie in rusthuizen en dienstencentra voor iedereen vanaf 7 jaar (en heel wat ouder)

Een jonge man denkt met weemoed terug aan de tijd toen hij nog een kind was, hoe hij opgroeide in zijn dorp en er zijn tijd doorbracht met zijn opa. Zij werkten uren samen op hun landje, spittend en wiedend en de tere plantjes verzorgend, ver weg van de ‘boze wereld’. In die wereld was het niet altijd gemakkelijk leven voor hen. Als opa op het einde van zijn leven een soort balans opmaakt ervan, vertelt hij aan zijn kleinzoon: “Je kunt mensen niet dwingen van je te blijven houden. En dat is natuurlijk goed. Maar soms is het ook jammer.” En als een soort coda besluit hij zijn leven met: “Vliegen zijn we allemaal. De ene vroeg, de andere laat, maar allemaal komen we onherroepelijk in het web terecht.”

Hans Van Cauwenberghe vertelt en zingt het verhaal alsof het zijn eigen herinneringen zijn en wordt hierbij muzikaal begeleid door Alano Gruarin aan de piano en Peter Verhaegen aan de bas.

Aan de schoolvoorstellingen gaan workshops vooraf, waarin senioren en kinderen samen theater maken.

Concept: Tg Schemering
Tekst en Regie: Eric Vanthillo
Spel: Hans Van Cauwenberghe
Muziek: Alano Gruarin (piano) Peter Verhaegen (bas)
Spreiding en tourneeplanning: Noorman

Dit project is een co-productie van Tg Schemering met Rataplan en Cultuurcentra Antwerpen en in samenwerking met OCMW Antwerpen.

Voorlopige speellijst ‘Oelewapper’ 2008 – 2009
maan 24 nov Wilrijk schoolvstn
dins 25 nov idem schoolvstn
woe 26 nov idem schoolvst + famvst (première)
maa 1 dec Rataplan schoolvstn
woe 3 dec Merksem schoolvst + famvst
don 4 dec Hoboken schoolvstn
vrij 5 dec idem schoolvstn
zon 7 dec Linkeroever famvst
woe 10 dec Rataplan schoolvst + famvst
zon 14 dec Berchem famvst
maan 15 dec Berchem schoolvstn
woe 17 dec Deurne schoolvst + famvst
woe 22 april Deurne schoolvst
di 28 april Merelbeke Schoolvstn
maan 4 mei Beerse schoolvstn
di 5 mei idem schoolvstn
woe 13 mei Bornem schoolvst + famvst
don 14 mei idem schoolvstn

Concrete locaties waar de voorstelling gespeeld zal worden, worden later ingevuld.

 

Première Cd release in CC Merksem op 21 september 2007 (5 september 2007)

Op vrijdag 21 september stelt Hans van Cauwenberghe zijn nieuwe plaat voor in het Cultureel Centrum van Merksem. Verwacht je aan een prachtig concert, waarbij humor altijd ergens om de hoek loert. Hans deelt de planken met Alano Gruarin op piano en Peter Verhaegen op contrabas. Het trio zal de komende maanden meerdere podia onveilig maken. Ga naar de concertdata pagina voor een overzicht. 

 

 

© 2013 HANS - webdesign Art Dokus