Bio

Hans is een trio rond zanger acteur Hans Van Cauwenberghe.

Bloed kruipt waar het niet gaan kan. Hans, meer bekend als Willie van Familie, Karel Staelens de ambulancier uit Spoed of de Pastoor uit Grappa, heeft niet alleen het acteren in het bloed. Muziek is duidelijk de aorta in het leven van deze veelzijdige man.

Als kind combineerde hij zijn pianospel met zijn acteertalent om de jonge dames te entertainen. Later begon deze passie voor muziek serieuzere vormen aan te nemen met zijn eerste band “Wortel”. Na verloop van tijd hebben we Hans leren kennen als de frontman van de succesgroep, Bazaaar, waarmee hij twee CD’s opnam.

Hans staat voor intensiteit. Zelfgemaakte Vlaamse liedjes met teksten die diep in het vlees snijden. Passioneel geëngageerd over ‘de gasten die den afwas doen in de restaurants’, over ‘Turelureluur’ en vooral over ‘blijven geven, warmte geven, ruimte geven en kletsen.

Hans is Vlaamse klei en Italiaans licht: op piano Alano Gruarin en op contrabas Peter Verhaegen. Met z’n drieën zingen ze, bespelen meerdere instrumenten en ja… ze doen zelfs een dansje.

Na honderden optredens van huiskamers over theaters en festivals is hun life reputatie gevestigd. Hans is meer dan muziek, ze spreken met de mensen, ze improviseren. Elk concert is daardoor uniek, ze laten in hun ziel kijken.

Geen pop, geen rock maar volksmuziek. “Schone kleine liedjes voor mensen van goede wil”, zoals Hans het zelf omschrijft. Eenvoud, openheid en positivisme, maken deze muziek tot een fris en aangenaam geheel om te beluisteren maar ook om te bekijken.

 

© 2013 HANS - webdesign Art Dokus